Novosti

/2017

Javni poziv za dodjelu grant sredstava u okviru projekta „Zaštićena područja za prirodu i ljude“
03/05/2017

Ukoliko ste privredno društvo ili udruženje koje svojim poslovanjem ili djelovanjem doprinosi povećanju i boljoj kvaliteti turističke ponude Nacionalnog parka Una i njegove okoline, ukoliko imate ideje i prepoznajete mogućnosti i prilike za razvoj novih proizvoda, usluga onda je ovaj poziv za vas.

Projektom „Zaštićena područja za prirodu i ljude“ i ovim pozivom namjera je potaći poboljšanje uvjeta za život u lokalnoj zajednici i inicirati privredne djeltatznosti koje će biti generator napretka, razvoja i podrške za daljnji rad u zaštićenom području, te načiniti izravnu vezu između zaštite okoliša i boljih životnih uvjeta, podići svijest unutar lokalnog stanovništva, a kao opći cilj osigurati dugoročnu održivosti i zaštitu prirodnog kapitala i povećanje odgovornosti prema okolišu.

 

Javni poziv za dodjelu Grant sredstava namjenjen je;

  1. Poslovnim subjektima, koji spadaju u kategoriju obrta, malog i srednjeg poduzetništva, a pripadaju sljedećim gospodarskim sektorima: turističkih usluga/djelatnosti, ugostiteljske usluge, domaće radinosti, tradicionalni obrt i poljoprivreda.

 

  1. Organizacijama sa statusom pravne osobe, neprofitnim organizacijama, registriranim u skladu s važećim propisima u Bosni i Hercegovini (udruženja, klubovi, nevladine organizacije) koje svojim aktivnostima i djelovanjem doprinose razvoju turizma.

 

Ukupna vrijednost Fonda malih potpora je 45 000 EUR i u potpunosti ga je osigurao WWF Adria kroz projekat „Zaštićena područja za prirodu i ljude“ koji financira Sida Švedska.

 

Grant iznos koji će biti odobren za pojedinačne projekte će biti u rasponu od 1.500 EUR do 3.000 EUR.

Aplikanti moraju obezbjediti minimalno vlastito učešće od 50% ukupne vrijednosti predloženog projekta.

Period implementacije projekta ne može trajati duže od 12 mjeseci.

Vodić i kriteriji za aplikante uz ostalu potrebnu dokumentaciju možete preuzeti na web stranici WWF Adria ili na linku: http://adria.panda.org/?299333/Javni-poziv-za-dodjelu-grant-sredstava--u-okviru-projekta--Zatiena-podruja-za-prirodu-i-ljude---Terenski-projekt-Una

arhiva
dokumenti